Tee valmistamise juhendid

TEE VALMISTAMISE JUHEND

Iga päev võib leida Põhja-Euroopa niitudelt ja metsadest uusi taimi, mis on lihtsalt imelised. Plūkt usub, et iga põllult leitud ürdi taga peitub omapärane ilu, rikastavad lõhnad ja külluslikud maitsed!

Koostöös Plūkt tiimiga oleme kirja pannud retsepti samm-sammult ideaalse tee valmistamiseks.


1. ETTEVALMISTUS

 

Leia endale meelepärane teekann või teetass, ideaalis ka teesõel, kuid saad ka ilma hakkama.

 

2. VALI TEE

 

Plūkt on loonud valiku teesid mis sobivad iga hetke ja meeleolu jaoks. Niisiis, mis tuju Sul on? Millise maitse järele hing ihkab? Nagu ka toiduga, maitseb tee paremini kui ta vastab Sinu praegusele meeleolule. Mis on Sinu teejoomise eesmärk? Kas otsid teed rahulikuks kulgemiseks või hoopis energia taasäratamiseks? Kui oled just lõpetanud õhtuse jooga, sobivad lõõgastumiseks ideaalselt näiteks - teesegu White Night, piparmündi tee või pärnaõie tee. Kui aga otsid pärastlõunal energia üleval hoidmiseks midagi ergastavat, proovi Nordic Black musta või raudrohu teed.

 

3. MÄÄRA KINDLAKS TEE KOGUS

 

Tee õige intensiivsuse leidmine võtab natuke aega ja harjutamist. Mõned armastavad tõeliselt ägedaid maitseid, teised aga kergemini nauditavaid. Mis Sulle meeldib? Keskmiselt kulub ühe tassi jaoks 1,5 teelusikat teepuru (200-250 ml tass). Kui valmistad teed teekannus, arvuta mitu tassi Sa teha soovid (igaüks 200–250 ml). Seejärel korruta see arvuga 1,5 teelusikat portsjonit. See on lähtepunkt - kui tunned, et maitse on liiga intensiivne või sootuks liiga kerge, muuda veidi kogust vastavalt oma maitsele.

 

4. VALMISTA ETTE VESI

 

Soovitatav on valida filtreeritud vesi, et tee maitse oleks võimalikult puhas. Mida parem on vee kvaliteet, seda rikkalikum on tee maitse. Kuumuta vesi temperatuurini 90°C (194°F), mis on peaaegu keev temperatuur. Oluline on seda mitte keeta, sest vesi sisaldab olulisi mineraale mis kipuvad keetmisega ära kaduma. 

NB! Kui Sa pole vee kvaliteedis ja allikas kindel, keeda see kindlasti ära!

 

5. TEENÕUDE SOOJENDAMINE

 

Nii nagu vesi, võivad ka teekannud ja tassid mõjutada vastavalt materjalile tee maitset. Samuti võib kuumutamata teenõu teest soojust ammutada. Teekannu soojendamine enne selle tegemist on hea meetod tee kauem soojas hoidmiseks. Vala kuuma vett kannu ja tassi nii palju, et see kataks kogu põhja ja ääred. Vala vesi välja vahetult enne, kui kavatsed tee sisse valada.

 

6. TEE VALAMINE

 

Nüüd on aeg teenõusse lisada teepuru vastavalt Sinu serveerimisarvutusele. Seejärel vala peale eelnevalt valmistatud kuum vesi ja lase sellel 5-7 minutit tõmmata.

 

7. SOOVID LISADA SUHKRUT VÕI METT?

 

Kui eelistad teed nautida koos mee või suhkruga, lisa see alles siis, kui oled tee valmistamise lõpetanud (5-7 minutit pärast kuuma vee lisamist). NB! Siinkohal saad soovikorral nõust eemaldada sõela ja teelehed. Viimane, kuid kindlasti mitte vähem oluline on see, et Sa naudiksid oma meistriteost aeglaselt. Nii näed, et tassikese tee keetmine on nauditav kogemus. Nüüd oled valmis oma külalisi pahviks lööma, näidates teeõhtutel oma tee valmistamise oskust!