Kas tekkis küsimusi? Äkki leiad siit vastuse!

Siin on mõned meie korduma kippuvad küsimused. Kui soovite rohkem teada saada, vaadake siin meie müügitingimusi või privaatsuspoliitikat. Juhul kui küsimused jäävad endiselt õhku, võtke meiega ühendust hei@missioncoffeeworks.ee või helistage meile numbril (+372) 5153 354

Tööpäeviti, enne keskpäeva edastatud tellimused komplekteerime ja saadame välja samal päeval. Peale keskpäeva esitatud tellimused lükkuvad edasi järmisesse päeva. 

Kui valite saadetise toimetamise DPD või Itella Smartposti pakiautomaati, jõuab teie pakk kohale enamasti üks tööpäev peale tellimuse esitamist. Siiski tuleb meie partneritel ette ka viivitusi, mille tõttu võib tarneaeg venida maksimaalselt viie tööpäeva pikkuseks. Anname kindlasti meili teel teada, juhul kui esinevad probleemid seoses tarnetega.

Peale tellimuse komplekteerimist ja paki üleandmist teenusepakkujale, saadame ka info paki numbri ja saadetise jälgimise kohta.

Erikohvi ja tavalise kohvi erinevus peitub mitmes erinevas aspektis. Peamine faktor mis tavalisest kohvist erikohvi määratleb on kohvi kvaliteet. Kõikidele kohvdele mis saavad hindamisel rohkem kui 80punkti (100-pallisel skaalal), hinnatakse speciality kohviks (erikohv). Kuid speciality kohv on palju enamat kui lihtsalt punktiskaalal kindlas kohas paiknemine. 

Paljud erikohvi röstikojad loovad suhteid tooraine tootjatega. Olgu need siis kas talud, pesemisjaamad või erinevad ühistud, olenemata sellest, kas ostetakse otse põllumajandustootjatelt või spetsialiseerunud rohelise kohvi kokkuostja ettevõtetelt. Erikohv on alati parema kvaliteediga ja põllumeestele makstakse palju rohkem kui õiglast tooraine hinda.

Mõned meie kohvid on sertifitseeritud orgaanilise märgisega, kuid meie seda märki enda poolt röstitud kohvidele edasi ei kanna - seda seetõttu, et meie röstikojal ei ole orgaanilist sertifikaati.

Speciality kohvi kasvatamise standardid ületavad sageli orgaanilise sertifitseerimise jaoks vajalikku, kuid enamasti ei soovi tootjad sertifikaate osta, seda peamiselt sertifikaatidega kaasnevate kõrgete kulude tõttu.

Me ei osta alati tingimata õiglase kaubanduse kohvi, vaid eetiliste ostupraktikate abil jälgitavaid kohvisi. Kohviturule müües saavad põllumajandustootjad oma kohvi eest teenida rohkem (enamasti ka vääriliselt) kui õiglase kaubanduse teed minnes.

Tänasel päeval tarnime me oma kohvisi mitmetel erinevatel viisidel. Enamasti ostame ube usaldusväärsetelt rohelise kohvi kokkuostjatelt ja importijatelt, kes on oma kulude ja põllumeestele makstavate hindade osas läbipaistvad.

„Pestud” või „naturaalne” kohv tähistab kohvi töötlemist puhul viisi, mille läbi saadakse väikestest punastest kohvi marjadest seemned kätte, seda kuni kuivatatud (mitte röstitud) oani.

Rusikareegel on, et naturaalsed kohvid on puuviljasemad ja pisut maalähedase maitsega, pestud kohvid aga kergema kehaga ja puhtamad, kuid nagu kõik reeglid, ei pruugi ka see alati 100% paika pidada.