Tasuta tarne alates 30€

KOHVI VALMISTAMISE JUHENDID

Haridus ja teadmiste jagamine on meie südames väga olulisel kohal. Olgu see kiire kõne kohviveski jahvatusastme küsimiseks või SCA akredeeritud kursus - usume, et teadmistel on jõudu. Eelistame edasi anda raamideta teadmisi, et saaksite ise valmistada suurepärast kohvi! Tutvu meie kohvi valmistamis juhenditega siin!


V60/KALITA

  • 22g keskmiselt jahvatatud kohvi.
  • 380ml filtreeritud vett.
  • Loputage filtrit kuuma veega. Selle tulemusena kaotab filter paberimaitse ning kuum vesi soojendab kannu kohvi jaoks ette. Enne kohvi valmistamist, eemaldage loputusvesi kannust!
  • Lisage jahvatatud kohvi.
  • Kohvi valmistamise aeg algab kohe, kui vesi kohviga kokku puutub.
  • Valage 68ml vett, seejärel segage ja laske sellel seista ja õitseda kuni 45s. Seejärel lisage veel vett, kuni jõuate 220 ml-ni. Kohvi valmistamine peaks võtma umbes 3–3,5 minutit.

AEROPRESS

  • 15.5g keskmiselt/peenelt jahvatatud kohvi.
  • 250ml filtreeritud vett.
  • Valmistamise aeg 1 minut.
  • Pressimise aeg 30 sekundit.
  • Loputage filtrit kuuma veega. Selle tulemusena kaotab filter paberimaitse ning kuum vesi soojendab kohvitarviku valamiseks ette. Enne kohvi valmistamist, eemaldage loputusvesi kannust!
  • Tõmmake Aeropressi ülemine osa (kolb) number nelja juurde. Asetage jahvatatud kohv Aeropressi. Kohvi valmistamise aeg algab kohe, kui vesi kohviga kokku puutub. Valage kogu vesi otse sisse ja segage seda korralikult, et kogu kohvipuru oleks ühtlaselt kokkupuutes veega. Kinnitage Aeropressi kork koos filtriga ja oodake 30 sekundit. 30 sekundi pärast pöörake AeroPress ümber otse oma tassi või kannu ning kergelt, ühe surumisega suruge kohvi Aeropressist välja. Lõpetage surumine, kui kuulete susinat (õhk väljub surve alt).

CHEMEX

  • 42g of ground coffee
  • 750ml of filtered water
  • Rinse your filter with hot water. This will get rid of papery flavour and will pre-heat your brewing gear. Discard the water before brewing.
  • Pre-infuse your coffee by pouring 84g of water for 40s.
  • Then pour the rest of the water in a slow circular movement, try not to hold your kettle too high. When you finish swirl your brewer, this will even out the coffee bed and give you a better extraction. 

PRESSKAN

  • 30g jämedalt jahvatatud kohvi
  • 500ml filtreeritud vett
  • Valage jahvatatud kohvi kannu, lisage kuum vesi ja laske sellel 2 minutit seista. Seejärel võtke kaks lusikat ja segage kohvi. Mõne aja pärast hakkab pinnale tekkinud kohvipuru põhja vajuma. Kahte lusikat kasutades eemaldage pinnal olev ülejäänud kohvipuru. Laske kohvil valmida veel 2 minutit. Asetage kaanega press kannu, kuid vajutage ainult pooleldi alla. Olge valamisel ettevaatlik, et põhja vajunud kohvipuru kohvi sisse ei satuks. Nii saate valmistada puhta maitsega kohvi!